tag:blogger.com,1999:blog-3564619373610256936.post5830294592328971092..comments2023-04-08T15:37:49.624+01:00Comments on Proste Gotowanie: Pieczeń z karkówkimagdahttp://www.blogger.com/profile/18179155336051950430noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-3564619373610256936.post-39002561831677380962013-05-10T14:22:40.425+01:002013-05-10T14:22:40.425+01:00 Witam,ja będę jutro próbowała piec karkówkę wg. T... Witam,ja będę jutro próbowała piec karkówkę wg. Twojego przepisu. Mam nadzieję,że mi się uda,bo tych wędlin sklepowych nie mogę jakoś przyswoić. Dam znać jaka wyjdzie,bo teraz naszpikowałam ziołami. Pozdrawiam. Basia.zozolkaahttps://www.blogger.com/profile/14125010277108441775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3564619373610256936.post-61294277972723415792012-09-22T22:39:39.835+01:002012-09-22T22:39:39.835+01:00Ja tak robię boczek , tylko jeszcze smaruje go zmi...Ja tak robię boczek , tylko jeszcze smaruje go zmiażdzonym czosnkiem. Jest pyszny.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3564619373610256936.post-84604097100475291362010-02-06T16:26:37.616+00:002010-02-06T16:26:37.616+00:00Dziękuję za pomysł z tym cząbrem - jeszcze nie pró...Dziękuję za pomysł z tym cząbrem - jeszcze nie próbowałam, nawet nie wiem jak to wygląda, ale zapewne niebawem się dowiem...magdahttps://www.blogger.com/profile/18179155336051950430noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3564619373610256936.post-87756511945100616902010-02-04T14:37:39.805+00:002010-02-04T14:37:39.805+00:00gratuluję szybkiego przygotowania pieczeni,bo o to...gratuluję szybkiego przygotowania pieczeni,bo o to chodzi żeby nie koniecznie marynować mięso(a marnowawać czas).Ja mam taką metodę,że nakłuwam mieso nożem i w te miejsca wciskam sól z pieprzem lub jarzynkę a jeśli chodzi o przyprawy to proponuję obsypać obficie cząbrem-pychota.jadwiganoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3564619373610256936.post-69805946403110450852009-12-08T17:03:41.895+00:002009-12-08T17:03:41.895+00:00Zrobiłam wedłóg Twojego przepisu szynke, schab i l...Zrobiłam wedłóg Twojego przepisu szynke, schab i ligawe. Jesteśmy z mężem zachwyceni.Owszem mięso pomimo macerowania przez całą noc i dzień w środku jest mało przesiąknięte przyprawami. Pomimo to smakuje wyśmienicie.A tak poza tym podoba mi się Twój sposób pisania o przyrządzaniu jedzenia.Unknownhttps://www.blogger.com/profile/17460561090305619250noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3564619373610256936.post-54117886714633714242009-09-24T17:41:22.195+01:002009-09-24T17:41:22.195+01:00Oczywiście, że dobrze by było marynować mięso prze...Oczywiście, że dobrze by było marynować mięso przez kilka dni, ba - starożytni robili to nawet przez kilka tygodni w ziemiankach. No a Eskimosi to miesiące albo i dłużej. Albo jedni z drugimi to czasem tak marynują, że później nazywają to suszonym mięsem, bo np. zapomnieli że zamarynowali pół roku temu.magdahttps://www.blogger.com/profile/18179155336051950430noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3564619373610256936.post-7668849820622816382009-09-23T13:00:36.255+01:002009-09-23T13:00:36.255+01:00O ile wiem, aby uzyskać dobrą pieczeń, to trzeba m...O ile wiem, aby uzyskać dobrą pieczeń, to trzeba mięso przez kilka dni marynować. Pieczeń uzyskana z tego przepisu będzie miała smaczną skórkę, ale w środku będzie zupełnie bez smaku.Anonymousnoreply@blogger.com